Tarih: 04.04.2022 14:19

ESENYURT'TA KARADENİZ FIRTINASI KOPTU!

Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 5. si düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli ve eğlenceli anlara sahne olurken Bakan Soylu, etkinliğe damgasını vurdu.

ESENYURT

Esenyurt'ta Karadeniz Fırtınası Soylu, ile Esti.!

Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 5. si düzenlenen “Hamsi ve Horon Festivali” renkli ve eğlenceli anlara sahne olurken Bakan Soylu, etkinliğe damgasını vurdu.

Esenyurt halkı, horonların oynandığı, konserlerin verildiği, 3 ton hamsinin ikram edildiği festivalde Karadeniz’in kültürel zenginliğinin keyfini sürerken, Mehteran takımının marşları ile çoştu. Anadolu’nun zengin ve çok çeşitli kültürünü yaşatmak amacıyla pek çok festivale ev sahipliği yapan Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu “5. Hamsi ve Horon Festivali” düzenledi. Gaziler Parkı Turgut Özal Stadyumunda gerçekleşen festivalde, Karadeniz’in incisi hamsi damakları şenlendirdi. Karadeniz’e özgü halk oyunlarıyla renklenen festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Esenyurt Kaymakamı, Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşlarının başkan ve yöneticileri ile yaklaşık 20 bin vatandaş katılırken, Yerel sanatçıların türküleriyle coşup, Mehter takımının marşları ile tarihe yolculuk yaptılar.

Ada, “Tüm Hemşerilerime Teşekkür Ediyorum”

Karadeniz Dernekler Federasyonu Başkanı ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada açılış konuşmasında “Başta bugün burada katılımıyla bizleri onurlandıran içişleri bakanımız Süleyman Soylu nezdinde, tüm protokol katılımcılarımıza, geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz Karadenizliler Hamsi ve Horon Festivali’mize uzaktan yakından katılan değerli hemşerilerim, birliğimizi ve kardeşliğimizi bir kez daha gösterdiğiniz için hepinizi yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum. Ayrıca bizim her zaman gönlümüzde yer alan desteklerini federasyon etkinliklerimizden esirgemeyen paydaşlarımıza, derneklerimize ve sponsorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Bozkurt, festivaller İlçesi Olacağız”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt özel ve önemli bir ilçe Burada yaşayan yerli ve yabancı vatandaşlarımız ile ciddi bir nüfusa sahip ve bu Nüfus yoğunluğunu içerisinde Karadenizlerinde önemli bir potansiyeli var, Birlik Beraberlik kardeşlik çok önemli birbirimizi ötekileştirmeden yanlış yönlendirmeden huzur ve mutluluk içerinde yaşamamız gerekiyor, Bilerek veya bilmeyerek bunu yapıyorsak bundan vaz geçmemiz gerek. Bu Etkinliği gerçekleştiren Federasyon Başkanı Abdurrahman Ada ve yönetim kurulu Arkadaşlarını tebrik eder, teşekkür ederim diyerek Esenyurt’un Festivallar ilçesi olacağının müjdesini verdi.”

“Altay, Barış, Kardeşlik ve Birlik”

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay yaptığı konuşmasında “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun vakit birlik vakti, Karadenizler gittikleri her yerde birlik ve dirlik içindedirler, Bugünde burada onu görüyoruz ülkemizin bu zor günlerinde barışa kardeşliğe vede birliğe ihtiyacımız var, Ramazan Ayını şimdiden tebrik eder, huzurlu bir şekilde geçirmenizi temenni ederim, Hamsi Festivalini gerçekleştiren federasyon başkamıza ve dernek başkanlarına dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ederim dedi.

“Hayatı Dar Ederim”

Esenyurt’lu Vatandaşlara Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim diyerek, söze başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt hakkında televizyonlarda kötü haberlere rastladığını ifade ederek, “Memleketimizin her karış toprağına karşı hizmet boynumuzun borcudur. Esenyurt hemen hemen belki de İstanbul’un en güzel yeridir. Havasıyla, insanıyla, Trakya’ya açılan boğazıyla en güzel yerlerinden biridir. Ama bazen dönem dönem televizyonlarda seyrediliyor, bazen haberler çıkıyor. Hiç sözü uzatmama gerek yok, bu benim sorumluluğum. Yıllar içinde sizin bildiğiniz, bilmediğiniz çok kereler Esenyurt’a geldik. Esenyurt’un güvenlik sorumluluğu bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt’ta uyuşturucu ile mücadele ve o adamların bacaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyut İstanbul’da en çok yabancının, göçmenin oturduğu yerdir. Burada usulü, erkanı oturmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, ama en azından annelerin çocuklarını emin şekilde göndermek boynumun borcudur. Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim” dedi.



BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER

BÜSED’de Akduman Dönemi Başladı

Dezavantajlı Bireylerin Yaşamlarını Kolaylaştıracağız

Sanata Adanan Çeyrek Asır…

Türkan Şoray ve Ediz Hun’u Kıbrıs’ta Anılarıyla Buluştu

3. Kırlangıç Gençlik Festivali Başlıyor

Başkan Güney, Beslenme Saati Projesini İnceledi

Büyükşehir Şampiyon Oldu…

Mbb 2024-2029 Dönemi Yönetimini Seçti..!

Engelliler anneler gününü sualtında karşıladı

Yazlık Fideler Toprakla Buluştu

BEYLİKDÜZÜ ANNELER GÜNÜ’NÜ EDA BABA İLE KUTLADI

BAŞKAN ÖZER, HEDEFLERİNİ ANLATTI…

Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU

Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.